Het volgende Postbuulenbal is op zaterdag 11 februari 2023...

 

POSTBUULEN (oud) NIEUWS


GEEN POSTBUULENBAL IN 2022

CV de Postbuulen en prins Karel II zullen ook in het carnavalsseizoen 2021-2022 geen activiteiten organiseren. Ook zullen wij het niet anders gaan aankleden. Zoals u van ons gewend bent doen wij het goed of wij doen het NIET. Daarom hebben wij hiervoor gekozen, met pijn in ons hart.

Wij kunnen prins Karel II en onze nieuwe prins geen volwaardig carnavalsseizoen bieden. Prins Karel II blijft aan tot het Postbuulenbal op 11 februari 2023, dan zal hij aftreden.

Carnaval vier je niet op 1½ meter. Momenteel verkeren wij allen in een uitzonderlijke situatie waarin onze gezondheid voorop zal staan. De gezelligheid en de vriendschappelijke banden die wij normaal zo hoog in ons vaandel hebben staan moet toch enigzins naar de achtergrond worden geschoven.

Wij hopen in 2022-2023 weer een volwaardig carnavalsseizoen te kunnen organiseren. Blijf gezond en positief tijdens deze Corona Pandemie.


DANKWOORD VOORZITTER

Tijdens de Postbuulenavond op 15 februari 2020 ontving Sven Paas een onderscheiding. Luister en bekijk hier zijn dankwoord.


OPTOCHTNUMMER

Het optochtnummer van de Postbuulen in de Heerlense optocht van 2020 is bekend... Wij hebben nummer 61. Kijk hier voor de andere optochtnummers.


NIEUWE PRINS

Op zaterdag 15 februari 2020 hebben de Postbuulen hun nieuwe Prins uitgeroepen.
                                                         PRINS KAREL II...

Het motto van de Postbuulen dit jaar is:
Vasteloavend mit de Postbuulen geet noeëts verveële....

Hier is hij dan! De nieuwe prins van de Postbuulen.
Ik ben Karel Ossel, 58 carnavalsjaren jong en geboren op de Heksenberg. Sinds een aantal jaren met mijn geweldige vrouw en dochter woonachtig in Brunssum. Ik ben getrouwd met Marleen Ossel-Jansen. Ook heb ik 2 prachtige kinderen Wesley en Jessica en ben ik de trotse opa van Ritschy en Givano.
Als internationaal vrachtwagenchauffeur bij Logicx rijd ik in heel Europa rond maar de mooiste ritten zijn dan toch als we met de Raad van Elf de weg op mogen.
Al jarenlang was ik een trouwe gast bij het Postbuulenbal totdat zij mij drie jaar geleden zo gek hebben gekregen om dan toch bij de Raad van Elf te komen want Carnaval zit bij mij in hart en nieren en liefst het hele jaar door.
ik zal het seizoen 2020 – 2021 samen met mijn adjudant Roel Erkens en C.V. de Postbuulen carnaval groots gaan vieren omdat vanaf het moment dat ik carnaval vierde, het mijn grootste wens was om ooit eens Prins te worden.
Nu de wens werkelijkheid is geworden wil ik er natuurlijk een geweldig feest van maken en dat doen we dan ook onder het motto:
Vasteloavend mit de Postbuulen geet noeëts verveële.
Prins Karel II
Drei moal kreftig ALAAF!


Winnende Foto

Hans de Jong, de fotograaf die altijd de mooie foto's van de Heerlense optocht voor de Postbuulen maakt is in de prijzen gevallen. Uit alle inzendingen (ruim 9000) werden 11 foto's genomineerd. Hierbij was ook onderstaande foto van Hans. Klik op de foto om hem in volle glorie te bekijken.

Lees hier het artikel in de Limburger


Postbuulen CD ook via internet te beluisteren...

Gedurende al een aantal jaren componeert ons Raad van Elf lid Jo Sonnenschein ieder jaar een sjlager voor de Postbuulen.
De Postbuulen hebben ter gelegenheid van hun 5x11 jarig bestaansfeest hier een cd van uitgebracht. Meezingen kan want de tekst staat er bij.

Beluister hier deze Sjlagers


Zes Prinsen

Opmerkelijk; tijdens het Postbuulenbal en de proclamatie van Sven I feliciteerden niet minder dan 5 Prinsen hem met zijn uitverkiezing.

Bovenste rij; v.l.n.r. Hub II (de Kangeroes), Sven I (de Postbuulen), Rik I (de Sjtaater Tröate)
Onderste rij; Levi I (de Bistrojanen), Jack I (de Spoorbuule) en Giorgio I (de Paljassen)


De Postbuulen op TV

Van L1 TV ontvingen de Postbuulen vorig jaar een uitnodiging om hun medewerking aan het programma Goeiemiddag Limburg te verlenen.

Dat was uiteraard niet tegen dovemansoren gezegd en op 21 januari trok een delegatie van de Postbuulen naar de studio's van L1 om deze opnames bij te wonen. Samen met Frans Croonenberg en de Heëlesje Winkbülle werd het een mooie uitzending.

Bekijk hier de teleivisie-opname.


              Bert Knol ontvangt Orde van Verdienste van de SLV

Onze Oud Prins, oud secretaris, erelid en heeft uit handen van de President van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) Raymond Vlecken de Orde van Verdienste mogen ontvangen.

Voorafgaand aan de proclamatie van de nieuwe Heerlense Sjtadsprins van de Winkbülle ontving hij tot zijn grote verrassing deze hoge Limburgse carnavalsonderscheiding.
Het bestuur van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge was helemaal naar Heerlen gekomen om hem deze hoge onderscheiding uit te reiken. Bert, die Erelid van de Winkbülle is en ook secretaris van de Winkbülle is geweest, ontving deze Orde van Verdienste voor zijn jarenlange en knoeperhelle inzet voor de Limburgse carnaval en de instandhouding van de Limburgse cultuur.


Foto Lucho Carreno


 

                                                                                        © 2007 De Postbuulen. Webdesign Lonkaa